Sumoklubbens Eva testar Stockholm 4-dagars etapplopp 


QOM Cheetah aka Eva har i år plockat ut en elitlicens för att se hur långt sumokrafterna räcker i race med Sveriges bästa tjejer. Planen är att tävla sig i form och vad passar då bättre än ett fyradagars etapplopp i Stockholm? Loppen var två GP, ett kort tempo och ett kort linje på bara fem mil. Eva hade hellre sett fyra långa 30 K tempo eller varför inte två tempo och två linje à 20 mil… men någon gång skall man ju lära sig köra kort också. Här kommer hennes RR från helgen.

Dag 1: Arlanda Test Track Race GP

Efter en intensiv arbetsdag och 2.5 timme i varm Volvo pga evighetsköer var jag inte direkt i tävlingsmode. Lopp blev det ju ändå, åtta varv och spurtpris med bonussekunder efter tre och sex varv. Jag som inte direkt känd för att vara snabb i starten var bland de sista iväg men jobbade upp mig och råkade ligga långt fram, typ tvåa-trea vid första spurtpriset. Samma sak vid andra spurtpriset men då fick jag för mig att priserna var bara för ettan så då blev det ju lite pinsamt. Sista varvet kände jag mig mest omotiverad och drog upp klungan till spurt men spurtade inte själv. Jajja. Sedan visade det sig att spurtpriserna var för tvåan och trean också och med de bonussekunderna låg jag vips fyra i sammandraget! Missade prisutdelningen gjorde jag dock…

Dag 2: Kringeltempot

Historien upprepade sig med bilköer, fastnade på avstängd E4 efter krock med buss och bilar. Kortisolnivån låg på max och jag trodde först inte jag skulle hinna, lyckades komma fram ändå men hann inte värma upp som jag ville. Banan var kortad och bara 19 km, lite böljande med i princip rak kantvind både ut och hem. Upptäckte 10 min innan start att styret som jag mekat med samma morgon satt snett och fick dra fram verktygslådan. Bra där.. Startade och försökte kötta lagom, hittade inte riktigt rytmen men watten var rätt ok ändå och strax innan vändpunkten hade jag över 42 km/h i snitt. Lyckades hålla tempot bra in i mål och hade då prick 42 km/h på min Garmin. Detta är hastighetspers på vändpunktsbana och jag var jättenöjd med min prestation men visste då inte hur långt det skulle räcka. När resultaten sedan kom upp så visade det sig att jag vann! 😀 Tvåa kom Ida Erngren från Team Crescent och trea Jenny Eliasson från Norberg. Fick fantastiskt fina priser med pengar och en stor låda med Axa-produkter. Till min förvåning så gick jag upp i totalledning i 4-dagars så jag fick en fin ledartröja också designad av Corelli design. Ledningen var inte så komfortabla två sekunder före Ida Erngren.


Foto: Eva Gustavsson

Dag 3: Falkenloppet linje

Nu blev det ju lite jobbigt, jag hade ledtröjan och det var ju inte planerat nånstans men när man har den måste man ju försöka försvara den! Tyvärr var linjet kort, bara 50 K, och för mig är det bättre ju längre det är. Nervös körning med attacker som snabbt kördes in, tyvärr så gick Ida Erngren loss tillsammans med Jeanette Arbjörk från Mölndal innan dagens enda spurtpris och plockade in sekunder på mig. Jag visste då att jag tappat ledningen och att jag måste göra en utbrytning eller placera mig sämst trea i spurten för att ta den tillbaka. Försökte attackera några gånger men tjejerna hade stenkoll på mig och när jag gick upp så skrek de ”BLÅ” och sedan hade jag någon på mitt hjul. 😀 Klungspurt alltså. Placerade mig långt ut till höger i spurten och började trycka på när de andra tröttnade. Kom loss fint, gick in som trea efter Clara Säll och Jeanette Arbjörk och återtog den inte så komfortabla ledningen med två sekunder! Kudos till min lagkompis i Valhall Jessica Eriksson som gjorde ett grymt jobb med att köra in attacker för att försvara ledartröjan.


Foto: Camilla Lundberg

Dag 4: Nationaldagsloppet Tuvängen GP

Körde i ledartröjan igen och historien med starten från Arlanda upprepade sig… Denna gången fick jag inte i pedalen och när jag väl kommit iväg hade motorcykeln i masterstarten hunnit typ halva banan. Skit! När de sedan släppte fältet kunde jag bara se på hur Ida ryckte på en gång och gick loss med Emma från Ormsalva. Jaha det var den totalen det. Jag jobbade mig sedan upp genom klungan med hjälp av mina sumokrafter och låg efter ett tag i en jagande grupp på fyra tjejer. Ett tag trodde jag vi var på väg ikapp ledarduon men jag insåg fyra varv från mål att vi inte skulle hinna. Tänkte då spara mig inför spurten men det blev aldrig någon spurt eftersom två av tjejerna framför mig tyvärr kraschade. Rullade in som fyra. Detta innebar att jag tappade ledningen men jag kom ändå på en andra plats i totalen! Fick ett fint tillskott till klubbkassan som pris. Ida Erngren vann och Jeanette Arbjörk kom trea.


Foto Jenny Eliasson

Sammanfattningsvis så var det en grymt kul helg och en stor eloge till Oskar Ekman och övriga arrangörer som fixat detta! Jag känner mig väldigt stark och har lärt mig massor. Stort tack också till Jessica Eriksson samt mina klubbkamrater i CK Valhall och andra som hjälper mig med pepp och goda råd! Next stop Västerås och SM, det skall bli fantastiskt kul!

#CKValhall #poc #pocsports #fizik #morganblue #skodacycling #postnord #axa #corellidesign   #4dagars #sumocycling

Facebook Comments
« »

© 2020 Sumo Cycling Club. Tema av Anders Norén.