Eva Lindskog ”The QOM Cheetah” erövrar över 1000 QOM!

 

 

 

 

eva_l

Eva Lindskog, QOM-mästare, i sin fina Sumotröja.

Eva Lindskog som på sin Stravaprofil beskriver sig som ”beginner cyclist” har precis erövrat över 1000 QOM. Här följer en liten intervju med Eva om bedriften:

Hej Eva Lindskog,
Du har precis erövrat över 1000 QOM, ett stort grattis! hur känns det?
– Det känns fantastiskt!

Hur kommer du att fira det här?
– Jag kommer att fira med att sitta i telefonkonferens. Sedan kanske det blir en liten modest tillställning med de närmast sörjande.

Du skriver på din Stravaprofil att du är en ”beginner cyclist”, men du har medaljer i SM, NM och VM för masters, du har representerat landslaget, elitlicens, kör regelbundna tävlingar på elitnivå och är ambassadör i Skodas cykelsatsning- hur hänger det ihop?

– Jo alltså jag satt på en racer första gången sommaren 2013 och ser mig fortfarande på många sätt som en nybörjare. Hade då inte ägt en cykel sedan 1995. Kanske skulle ändra den där profilen snart dock…

Hur länge har du använt Strava för att logga din cykling?
– Alla mina cykelpass som jag gjort någonsin förutom det allra första då jag mest vinglade runt finns på Strava. Jag började logga sommaren 2013, körde då med min mans racer och hans kläder..

Av dina 1000 QOM, hur många är på tempocykel, racer eller annan cykel ungefär tror du? Och hur många tror du kommer från gruppcykling ungefär?
– Oj ingen aning! Tempo är inte så många, kanske ett 50-tal. CX kanske 70-80 och racer resten. Jag har fixat rätt många QOM själv men det stora flertalet har kommit när jag cyklat med andra.

Finns det något QOM du känner att du faktiskt kämpat för, eller något du är mer stolt över än något annat?
– Ja, jag känner lite speciellt för två segment. Det ena är en fartsträcka på Ingarö som var ett av de första segmenten jag tog precis när jag börjat cykla. Det andra är ett segment på ett SMACK tempo där Lisa Nordén hade QOMen innan mig och det fick jag köra ganska snabbt för att ta!

Strava har delat upp kvinnliga och manliga prestationer i QOM/KOM och det är färre kvinnor som cyklar (tyvärr). Men du har den snabbaste tiden för både män och kvinnor på många segment, hur tänker du runt det?
– Jag gillar att tävla med alla och gör ingen skillnad på kön eller ålder.
KOMQOMarna är roliga men jag vet inte hur många sådana jag har.

Så nu är ett av årens stora cykelmål avklarade tänker vi i Sumoklubben, vill du berätta något om andra utmaningar du har framför dig?
– Årets största mål är SM i Västerås och där satsar jag mest på tempot. Efter det tänkte jag fortsätta ha kul och försöka utvecklas vidare, jag har massor att jobba med och tänker fortsätta min cykelresa ett bra tag till!

Återigen grattis Eva, och lycka till med fortsatta cyklingen i år!

// Sumoklubben, vid tangenterna ”The Brute”

evakom3evakom2eva kom1

Så här kan en av Evas cykelturer se ut i Strava. Vi är inte alls avundsjuka… 

Faktarutan:
Strava har blivit något av en de facto standard för landsvägscyklister för att logga gps-spår från tävling och träning. I Strava finns s.k. segment, som är en sträcka/backe, med en egen leader board. Varje cyklist som cyklat segmentet, oavsett när, får sin tid registrerad mot denna leader board. Den som får den absolut bästa tiden på ett sådant segment har erövrat titeln King/Queen Of the Mountain (KOM/QOM).

« »

© 2021 Sumo Cycling Club. Tema av Anders Norén.