Hur gör man för att hinna få ihop sin träning när man jobbar heltid och har två småbarn hemma? Det är ingen enkel ekvation i alla lägen, men för egen del så är en bas av tidiga morgonpass tillsammans med ett lite längre pass på helgen (och undantagsvis två) mitt försök till svar. Min kropp verkar inte ha så lätt att tillgodogöra sig mer än lite drygt 10h träning i veckan heller, möjligen beroende på att upplägget tyvärr premierar lite väl många hårda pass och dessa kräver mer återhämtning. Å andra sidan om man inte får loss mer tid heller så kanske det måste vara en rätt stor andel lite tuffare pass för att det hela ska fungera någorlunda?

Förra året kom jag på genidraget att det förutom att det går att cykla tidigt på morgonen så går det också att cykla på lunchen. Jag hann knappt komma på idén innan jag också insåg att det fanns perfekta vägar för ett snabbt och hårt lunchpass på Lidingö, alldeles i närheten av min arbetsplats. Sedan dess har jag kämpat med att få andra cykelvänner att ansluta till dessa pass vilket blivit ett ”tröskelpass i lagtempoformation” på de snabba, fina och på lunchen glest trafikerade vägarna ute på norra Lidingö.
Lidingö Lunch Ride heter Facebookgruppen där dessa pass läggs ut och det brukar ansluta 3-10 cyklister ungefär – alla med ambitionen att göra sitt yttersta för att få valuta för den investerade tiden. Så det går i allmänhet ganska fort och det stånkas och frustas en hel del. Mjölksyrenivåerna är rejält uppskruvade och lidandet är påtagligt. Och om peppen skulle behöva höjas ytterligare så finns det dessutom en hel del Strava-segment att jaga KOM på ute på ön, något vi egentligen aldrig hinner göra några seriösa försök på eftersom det aldrig ges något utrymme att få kliva in i något segment med några marginaler till ett fullständigt mjölksyradrunknande.  Men några segment har vi helt klart mutat in ganska rejält ändå…

Idag körde vi vår Lunch Ride och det erbjöds ett strålande väder och premiärtur med synliga rakade ben. Jesper A och Daniel W gjorde mig sällskap i att cykla på ny rekorttid på vår bana och Ola S var med i starten men släppte oss efter ett tag och slutförde rundan på egen hand. Stort tack för sällskapet allihop!

Stravaspåret

Och så lite fina bilder:

Gå gärna med i vår Facebookgrupp och följ med på en lunchcykling!
https://www.facebook.com/groups/255948424856486/?fref=ts
// The Brute

 

 

Facebook Comments